Pulbere din Ghimbir

Pulbere – din ghimbir – cu granulaţie micro, Bio

 

Ghimbirul este menţionat ca medicament important şi de  compendiul /privind plantele şi agricultura/ lui Pen Ts’ao Ching – primul astfel de compendiu elaborat în jurul anului 3000 a.D.

În Italia medievală ghimbirul era garanţia unei senectuţi fericite, deoarece accentuează abilităţile sexuale.

Cu privire la efectele sale terapeutice, este una din plantele utilizate din cele mai vechi timpuri. În conformitate cu medicina tradiţională indiană de tip ayurvedic, ghimbirul n întăreşte doar trupul ci şi sufletul. Stimulează inteligenţa, te face să fii mai hotărât. Marinarii chinezi rodeau rădăcini de ghimbir – ca remediu împotriva „răului de mare”.

În Anglia se preparau băuturi pentru calmarea stomacului şi bere din ghimbir. Cea din urmă /berea/ a fost predecesoarea actualei beri blonde din ghimbir, care este recomandată şi la ora actuală împotriva diareii, a senzaţiei de greaţă, a senzaţiei de vomă.

 

Şi, într-adevăr, ghimbirul poate fi folosit într-un mod excelent pentru tratarea unui stomac deranjat, a senzaţiei de greaţă, a problemelor digestive. Decoctul din rădăcini /de ghimbir/ are efecte de curăţire a sângelui, poate constitui antidot al răcelii, al durerii de gât, al balonării, al lipsei apetitului, al senzaţiei de slăbiciune. Poate fi utilizat şi contra „răului de mare”, a senzaţiei de greaţă pe parcursul călătoriilor.

La vârste înaintate îl putem folosi şi pentru tratarea inflamaţiilor articulare, deoarece conţine şi substanţe care diminuează inflamaţia, împiedică formarea substanţelor inflamatorii. Diminuează durerea şi rigiditatea articulară cu care se confruntă bolnavii dimineaţa, Uleiul său aromatic poate fi aplicat în zona articulaţiilor dureroase.  

Rosul ghimbirului proaspăt sau ceaiul cu miere şi ghimbir sunt folosite în medicina tradiţională de mult timp  – pentru combaterea răcelii, pentru diminuarea nivelului colesterolului,  pentru scăderea tensiunii arteriale ridicate, pentru prevenirea formării de trombi,  deoarece conţine substanţe anticoagulante – de origine vegetală –  eficiente. Are efecte benefice asupra varicelor, este eficient şi în cazul tratării reumatismului şi a crampelor musculare.

Pentru calmarea /durerilor de/ stomac ghimbirul este utilizat de foarte mult timp – putând  ameliora şi efectele secundare ale chemoterapiei, deoarece plata aromatică ne ajută să combatem senzaţia de greaţă – dată de medicamentaţia folosită în cadrul chemoterapiei – în conformitate cu raportările cercetătorilor.

 

Ghimbirul şi cancerul

O cercetare în care a fost implicat un număr redus de personal a analizat efectele de prevenire a cancerului, respectiv efectele exercitate asupra celulelor tumorale – de către ghimbir.

În conformitate cu opinia cercetătorilor, ghimbirul poate împiedica proliferarea celulelor, în celulele din peretele colonului, şi poate facilita procesul apoptozei (moarte celulară programată).

Despre ghimbir se cunoaşte deja nu numai faptul că este „verişor” al curcumei, ci şi faptul că este în măsură să diminueze dimensiunile tumorilor. Este şocant faptul că ghimbirul s-a dovedit a fi chiar mai eficient decât multe alte medicamente antitumorale despre care s-a relevat – de altfel – că sunt absolut lipsite de eficienţă şi că, de fapt, accelerează decesul pacientului care suferă de cancer. Într-unul dintre studii, extractul din ghimbir a diminuat cu 56% dimensiunile tumorilor unor şoareci ce sufereau de cancer de prostată. Pe lângă proprietăţile sale antitumorale,  s-a observat şi efectul de diminuare a inflamaţiilor. Trebuie să menţionăm totodată şi faptul că ghimbirul constituie o sursă bogată de antioxidanţi care corectează calitatea vieţii. Cu privire la extractul 100% pur din ghimbir, s-a relevat faptul că dispune de un întreg spectru de efecte ce duc la obstacularea semnificativă a creşterii tumorilor şi la iniţierea distrugerii celulelor /tumorale/ /autodistrugere/ . În mai mult de  17 alte studii s-a ajuns la aceeaşi concluzie, în privinţa efectelor ghimbirului – de combatere a cancerului -. Efectele pozitive ale plantei aromatice sunt prezente şi în privinţa altor tipuri de boli.

 

Prepararea pulberii:

Puneţi o linguriţă de dozare plină – „cu vârf” – din pulbere – în apă călduţă, în ceai sau în lichidul aromatizat, eventual în zeamă de fructe! Lăsaţi amestecul să stea timp de  cel puţin 5 minute! După ce acest timp s-a scurs, amestecaţi din nou preparatul obţinut şi beţi-l tot, sau în termen de 1 – 2 ore! După amiaza veţi pregăti încă o porţie – şi o veţi consuma şi pe aceasta! Dacă gustul amestecului nu este corespunzător pentru dumneavoastră, atunci îl puteţi liniştit îmbunătăţi cu adăugarea de miere, respectiv de sucuri din fructe naturale, dar nu îl veţi filtra – în nici un caz!
Eficienţa sa poate fi crescută,  dacă veţi consuma acest amestec – întotdeauna – pe stomacul gol!

 

Dozare :

În cazul de bază :Zilnic se vor consuma câte două porţii – linguriţe de dozare plină – „cu vârf” – din pulberea din ghimbir, cu granulaţie micro, Bio. O linguriţă de dozare plină – „cu vârf” – din pulbere înainte de masă şi o linguriţă de dozare plină – „cu vârf” – din pulbere după amiaza, în baza descrierii redate mai sus. Pentru a respecta această dozare, aveţi nevoie – pentru 20 de zile – să dispuneţi de  1 cutie.

În cazuri mai grave : Zilnic se vor consuma câte patru porţii – linguriţe de dozare plină – „cu vârf” – din pulberea din ghimbir, cu granulaţie micro, Bio. Două linguriţe de dozare pline – „cu vârf” – din pulbere înainte de masă şi două linguriţe de dozare pline – „cu vârf” – din pulbere după amiaza, în baza descrierii redate mai sus. (însă doar în cazul în care bolnavu suportă!) Durata recomandată a terapiei: 60 -90 de zile. Pentru a respecta această dozare, aveţi nevoie – pentru 20 de zile – să dispuneţi de  2 cutii.

Atenţie! Preparatul nu este identic cu prafurile ce sunt prezente pe piaţă, şi care pot fi utilizate exclusiv ca mirodenii! Pulberea din ghimbir, cu granulaţie micro, Bio este absolut lipsită de substanţe chimice şi este fabricată cu utilizarea unei proceduri curate din punct de vedere biologic!