Cura cu zeamă de sfeclă

Suc sfecla rosie– detoxifiere uşoară şi sigură (o recomandăm pentru detoxifiere hepatică, detoxifierea organismului , îmbunătăţirea stării generale!)

 

Efectul terapeutic extins al sfeclei este dat de numeroasele vitamine şi substanţe minerale ce se găsesc în componenţa sa.  Înainte de toate, conţine mult potasiu, care contribuie la nutriţia fiziologică a corpului – la creşterea rezistenţei la sarcină, a muşchilor şi în plus este bogată în calciu, fosfor, fier, sodiu, sulf, precum şi în vitaminele având calităţi antioxidante A-, B- şi C. Şi medicina tradiţională /populară cunoaşte sfecla ca fiind un excelent formator de sânge – deşi conţinutul de fier nu este mai mare decât în alte plante. Efectele pozitive exercitate asupra sângelui le datorează faptului că organismul poate valorifica mult mai bine oligoelementele aflate în sfeclă.

 

 

Suc sfecla rosie – Avantaje

O veţi întâlni deseori împreună cu zeama altor legume – de exemplu, cu zeama de morcovi sau cu cea de castraveţi. Zeama de sfeclă amestecată cu zeama de morcovi este un excelent detoxifiant hepatic, în special facilitând descompunerea grăsimilor aucmulate în ficat – dar se recomandă – în special iniţial – să se folosească mai mult morcov decât sfeclă – deoarece reacţia rapidă în ficat va provoca ameţeli, vomă. În cazul celor suferinzi de tumori consumul regulat de zeamă de sfeclă echilibrează foarte frumos sarcina reprezentată de toxine.Sfecla rosie are importanta foarte mare in tratament cancer.

Oligoelementele dizolvate sau neabsorbite, vitaminele, substanţele minerale aflate în aceeaşi situaţie vor trebui să fie compensate în organism – în acest scop cel mai este dacă “bolnavul” consumă legume bogate în substanţe minerale – de exemplu zeamă de morcovi amestecată cu zeamă de sfeclă, suc de roşii – etc. Zahărul aflat în sfeclă poate fi uşor întrebuinţat – însemnând un izvor rapid de energie pentru organism. Sfecla o pot consuma cu curaj şi femeile gravide – dat fiind faptul că zeama acesteia conţine acid folic, administrarea unei cantităţi corespunzătoare din acesta fiind deosebit de importantă – din punct de vedere al fătului.Putem sa spunem ca sfecla rosie ajuta in vindecarea cancerului.

Este bine să ştim, că băutura preparată din zeama sfeclei ajută în lupta împotriva răcelii şi a gripei. Mai mult, putem ţine – cu ajutorul sfeclei – şi o cură de detoxifiere – prin consumarea regulată a acesteia starea generală se va îmbunătăţi, iar problemele stomacale date de un nivel crescut al acidităţii vor înceta. Dat fiind faptul că prin consumul de zeamă de sfeclă se poate evita staţionarea îndelungată a alimentelor şi a substanţelor toxice în stomac şi în intestine, riscul diverselor boli ce decurg din atare staţionare fiind redus; accelerează eliminarea otrăvurilor şi a substanţelor reziduale. Dat fiind uşorul său efect laxativ poate fi recomandată şi celor ce sunt constipaţi sau au hemoroizi.

Însă dacă cele sus expuse nu vi se par suficiente spre a dovedi efectele sale binecuvântate, vă prezentăm încă un exemplu: în 1961 dr. Ferenczi Sándor – pe parcursul a diferite experimente efectuatepe animale – a descoperit că betaina – substanţa ce dă culoare roşie sfeclei – are efect antitumoral. În cadrul experimentelor efectuate pe oameni – precedate de cele efectuate pe animale –  în cazul pacienţilor ce fusseră supuşi chemioterapiei, având o stare deteriorateă a sănătăţii – după doar câteva săptămâni de cură s-a constatat că starea lor generală şi calitatea vieţii lor s-a îmbunătăţit semnificativ.  .

 

Su sfecla rosie – Dozare

Cel mai bine este dacă vom obţine zeama din sfeclă prin centrifugare. (Bine înţeles, putem folosi şi frunzele sfeclei). Din acest lichid se recomandă consumul a 1 dl de trei ori pe zi – în cazul bolilor tumorale. Pentru prevenirea formării tumorilor se recomandă consumul a 1 dl de trei ori pe săptămână. De fiecare dată o vom dilua cu apă, cu zeamă de morcovi sau de castraveţi.

Se poate aproviziona şi din centrele comerciale mai mari zeamă 100% bio de sfeclă – având o calitate corespunzătoare!