Este o lovitura grea atat pentru bolnav, cat si pentru familia sa diagnosticul de cancer. Pe langa tratamentele necesare, pe care trebuie sa le faca pacientul, se mai confrunta cu inca o problema: trebuie, sa urmeze si un regim alimentar special, deoarece unele alimente si modul, in care acestea sunt pregatite ii pot inrautatii starea de sanatate. Dar is sa vedem, care este un regim cancer adecvat!

Fructele si legumele contin cele mai multe vitamine si minerale, cerealele simple prin continutul lor de fibre reprezinta o sursa buna de energie. Proteine vegetale se poate castiga din ciuperci, iar condimentele si mirodeniile naturale sunt protectorii exceptionali al organismului, si se recomanda utilizarea acestora, cat permite gustul personal.

In regim cancer carnea trebuie sa fie cat mai naturala, o singura portie de 100 g/zi, si intotdeauna combinata cu o salata bogata. Iaurturile si branzeturile simple, albe, ca de exemplu telemea, cas, urda, branza de vaca, de capra sunt preferate pentru consum in regim cancer. Dar este bine, ca bolnavul sa inceapa ziua cu consumul de ceai verde, indiferent, ca este cald sau rece.

Ghimbirul si curcuma au proprietati antiinflamatorii foarte puternice, curcuma de exemplu poate sa ucide celulele canceroase, astfel acestea sunt ideale pentru regim cancer. Exista diferite studii, care arata, ca ciocolata nu are efect tocmai bun asupra organismului, dar acesta contine substante antioxidante, care ofera protectie impotriva bolilor de inima si a cancerului.