Este foarte greu de crezut, ca cineva din preajma noastra sau chiar noi ne putem imbolnavi de cancer, dar nimic nu este imposibil. Adeseori se imbolnavesc femei de cancer ovarian, care de multe ori este descoperit in stadii avansate. Pentru cancer ovarian tratament de multe ori se recurge la interventia chirurgicala, diferentiate in functie de stadiul bolii.

In cazul femeilor, care vor sa mai aibe copii si a celor la care boala este diagnosticata in stadiul I, optiunile de cancer ovarian tratament sunt urmatoarele: biopsierea ovarului contralateral, excizia ovarului afectat si a tubei uterine respective, excizia ganglionilor limfatici din pelvis si a celor paraortici. Recoltarea de fragmente bioptice din alte tesuturi vecine, dar si unor cantitati de lichid peritoneal, in scopul determinarii existentei insamantarii neoplazice.

In caz de cancer ovarian depistat in stadii II-IV si a femeilor, care numai doresc copii, cancer ovarian tratament include urmatoarele: indepartarea ganglionilor limfatici pelvini si paraortici, excizia tesutului gras, excizia cat mai mult tesut afectat, in functie de posibilitati si de extinderea cancerului si biopsia oricarui tesut, care poate fi afectat prin cancer.

Insa exista si tratamente alternative, precum cel pe baza de vitamina B17, o substanta chemioterapeutica naturala, la ajutorul careia se poate apela cu incredere in caz de cancer ovarian tratament. Acesta se poate aplica si simultan cu cele traditionale, efectul acestuia creste, daca este utilizat impreuna cu vitamina C injectabila.