La aparitia oricarei boli este necesar tratamentul acestuia in scopul de a vindeca sau macar a controla boala, astfel incat ca acesta sa nu scurteze speranta de viata, sau sa afecteze viata de zi cu zi cat mai putin probabil. Barbatii sunt expusi la cancer de prostata, si daca sunt diagnosticati cu acesta, de obicei incep tratamentele traditionale, pe care medicii specialisti le recomanda. Cancer prostata tratament intotdeauna depinde de circumstantele individuale.

Intre principalele tratamente se numara interventia chirurgicala, adica prostatectomia, radioterapia si terapia hormonala. Bineinteles, cancer prostata tratament este recomandat si in functie de stadiul bolii. De exemplu in stadiul precoce al cancerului tratamentul are ca scop limitarea tumorii doar la nivelul prostatei, acesta nu este extins, metastaziat, nici la tesuturile din jur, nici la organe la distanta.

Alegerea dintre cele trei forme de baza de tratament depinde, pe langa cele scrise mai sus, si de varsta si speranta de viata al pacientului, de alte probleme de sanatate al bolnavului, de preferinta personala al pacientului si de preocuparile legate de efectele secundare ale tratamentului cancerului de prostata.

Trebuie stiut, ca cancer prostata tratament poate fi si natural, adica cel bazat pe vitamina B17, o substanta chemioterapeutica naturala, fabricata sub forma de tablete si injectii din nucleul de samburele de caise. Acest cancer prostata tratament nu produce efecte secundare daunatoare asupra organismului.