O glanda a sistemului reproducator masculin este prostata, care produce majoritatea lichidului din care este alcatuita sperma. Glanda este localizata sub vezica urinara a barbatului, si inconjoara partea superioara a uretrei, tubul, prin care circula urina de la vezica. Importanta problema de sanatate este cancer prostata in majoritatea tarilor civilizate.

Aceasta boala este rara la barbatii sub 50 de ani, iar expertii spun, ca majoritatea varstnicilor au cel putin urme de cancer prostata. Intre cauzele cancerului prostatic se numara consumul de grasimi in cantitati mari, in special carne rosie si alte surse de grasimi. Iar simptomele acestei boli sunt urmatoarele: nevoia frecventa de a urina, in special noaptea, dificultati in pornirea si oprirea fluxului urinar, jet urinar slab sau intrerupt, senzatie de arsura sau de durere in timpul ejacularii sau muctiunii, prezenta sangelui in urina sau sperma.

Daca cineva observa aceste simptome, sau doar cateva dintre acestea, neaparat trebuie sa viziteze medicul. Stadiul precoce de cancer prostata se refera la limitarea tumorii doar la nivelul prostatei. Acesta nu este extins, si are cele mai mari sanse de vindecare. Insa daca boala este in stadiul avansat, medicii incep tratamentele traditionale.

Dar cancer prostata poate fi tratat si prin metode alternative, de exemplu cu o substanta chemioterapeutica naturala, adica vitamina B17. Asta este fabricata din nucleul de samburele de caise, si fiind in totalitate naturala, nu produce efecte secundare daunatoare.